Natali Fikas Natali Fikas

Tre kvinnor, tre olika Minamifavoriter

Natali Fikas @natalifikas – gravid mot alla odds

Natali Fikas är canceröverlevaren som blev gravid mot alla odds. Hennes flöde inspirerar med färg och lekfull stil men framför allt det vackra budskapet att omfamna och ta vara på livet. Vi är även glada att kunna presentera henne som en Minami-icon, där vi har ställt henne ett par frågor. Trevlig läsning!

1. Hur ser en vanlig dag ut för dig och ditt barn? 

Eftersom jag fortfarande är föräldraledig försöker jag att inte stressa eller ha bråttom. På morgonen blir det mys och bus direkt för att börja dagen kul! Försöker balansera mellan aktiviteter och hemma-chill. 

2. Vad är det som får dig och ditt barn att må bra? 

Kärlek, bra förtäring / tillskott och lek!

3. Varför tycker ni om Minami och vilka produkter använder ni? 

Jag använder deras MorDHA-kapslar för att jag känner mig trygg med att källan är bra och ren, som jag kan överföra via min bröstmjölk till Maika. Det är ju bland annat Sveriges mest högkoncentrerade omega-3, bara en sån sak!

4. Vad är ditt bästa knep för barn som inte gillar att svälja kapslar? 

Som för en själv, blanda ner i en smoothie! För er som har barn över 5 år så finns Minami Kids kapslar, förutom att man kan pressa ut så är de även tuggbara med smak av jordgubb.


Emma Tiger @pasmallen.nu – fyrabarnsmamman som orkar allt

Emma Tiger
Emma är fyrbarnsmamman som tar dig igenom allt som har med mammalivet att göra, från de roliga stunderna till lärdomarna. Hon är även en fantastisk Minami icon, där vi nu har ställt henne några frågor för dig att läsa!

1. Beskriv din vardag med några få meningar.

Jag är nybliven fyrabarnsmamma, så hemma är det fullt ös med en nyfödd och en 2-åring som inte går på förskolan. De stora barnen som är 6 och 9 år börjar båda skolan nu i augusti. Jag varvar mina dagar med att njuta av att vara föräldraledig, barnvagnspromenader och öppna förskolan, samtidigt som jag också är egenföretagare.

2. Varför tar du omega-3?

Jag tycker att det är viktigt med omega-3 för mig och mina barn, särskilt när jag var gravid, men också nu när jag ammar så min minsta kan få i sig omega-3 via modersmjölken. Jag känner också att jag blev piggare när jag började med omega-3, och som småbarnsmamma så kan man ju aldrig få för mycket energi.

3. Vad är det som du gillar med Minami?

Jag gillar att Minami håller så hög kvalitet och att produkten är Sveriges mest högkoncentrerade omega-3. Man får verkligen valuta för pengarna!

4. Vilken är din favoritprodukt och varför?

Min favoritprodukt är Minami Kids för att den är verkligen perfekt för barn på alla sätt! Den doftar och smakar gott av jordgubbsarom utan att innehålla vare sig socker eller sötningsmedel. Dessutom innehåller den D-vitamin så mina barn behöver inga andra vitaminer utöver den.


Anna-Karin @nytthem – om trädgårdsliv och vardagsliv

Anna Karin

Anna-Karin, gymnasielärare i språk och personen bakom det inspirerande instagramkontot @nytthem, har deltagit i ett minireportage för Minami och svarat på fyra frågor om vardagslivet och omega-3.

1. Beskriv din vardag med några meningar!

Min vardag är vanligtvis ganska intensiv och aktiv. Jag är gymnasielärare i språk och jobbar även en hel del med mitt instagramkonto. Utöver det går mycket tid åt till träning, hem och trädgård men givetvis också familj och hund. 

2. Hur startade ditt intresse för inredning och trädgård? 

Mitt intresse för inredning och trädgård har nog alltid funnits med och särskilt sedan jag flyttade hemifrån efter gymnasiet. Som barn var jag ofta med min mormor. Hon gillade att odla både blommor och grönsaker och det var något som jag tidigt lärde mig att uppskatta. 

Jag har alltid haft ett intresse för färg och form, att teckna och måla och att ägna mig åt musik. Inredning är för mig en förlängning av detta. Det är ett sätt att låta kreativiteten flöda i hemmet. 

3. Varför tar du omega-3?

Precis lika mycket som jag vill ta hand om mitt hem och min familj, vill jag även ta hand om mig själv och min hälsa. Att äta Omega-3 är en självklarhet då det är oerhört viktigt för så mycket i kroppen. Dessutom vet jag med mig att jag inte särskilt ofta äter fet fisk så det behövs verkligen ett kosttillskott för mig. 

4. Vilken Minami produkt är din favorit och varför?

Min favorit är Move då jag gillar att den är bra för leder och rörlighet. Det känns viktigt i min träning och med ett jobb som emellanåt består av mycket tid vid datorn så upplever jag att Move gör riktigt bra nytta. Dessutom innehåller den C-vitamin.